Elevers fravær fra undervisningen

Jf. bekendtgørelse om elevers fravær fra undervisningen i folkeskolen skal skolen dagligt føre kontrol med elevernes fremmøde. Fraværslisten skal angive følgende om grunden til fraværet:

1) fravær på grund af  sygdom

2) fravær med skolelederens tilladelse (ekstraordinær frihed)

3) ulovligt fravær

Er en elev udeblevet fra undervisningen skal forældrene personligt eller skriftligt give skolen oplysning om grunden hertil (eksempelvis sygdom). Ved sygdom af længere varighed dog senest på 3. dagen.

I ekstraordinære tilfælde kan skolelederen give en elev tilladelse til at holde fri uden for almindelige ferier og fridage. Afgørelsen om ekstraordinær frihed træffes på grundlag af en konkret vurdering af den pågældende elevs behov for at holde fri sammenholdt med det afbræk i undervisningen, som en imødekommelse vil indebære.

I forbindelse med ekstraordinær frihed er skolen ikke forpligtet på at tage særlige hensyn til den fraværende elev.

Klasselæreren kan ekstraordinært give fri 1 dag.

Anmodning om ekstraordinær frihed ud over 1 dag skal altid ske ved henvendelse til skolelederen.

Hjemmet vil altid modtage en skrivelse fra skolen, når barnet passerer 15 fraværsdage inden for de sidste 3 måneder. I særlige tilfælde vil hjemmet modtage en skrivelse fra Varde Kommune ved mere end 15 dages fravær inden for de sidste 3 måneder.

Se evt. bekendtgørelsen vedr. elevers fravær: Bekendtgørelse om elevers fravær fra undervisningen i folkeskolen

Birthe Christensen

skoleleder